top of page

Sex snabba antistresstips

Uppdaterat: 14 apr. 2022
1 Ta ett djupt andetag, andas in och räkna så långt du kan, tyst för dig själv, andas ut och räkna. Sitt så en stund. Se till att andningen gå ända ner i magen och att du tömmer ut allt när du andas ut. Detta lugnar dina stresshormoner.


2 Sätt frasen ”Jag har en tanke om…” före de tankar du upprepar för dig själv om din stress just nu, typ ”Jag har en tanke om att det är mycket nu” eller ”Jag har en tanke om att jag inte hinner det här”. Då fattar din hjärna att det är dina tankar och inte verkligheten och stresshormonerna minskar.


3 Prioritera ordentligt. Vad är viktigast att göra just nu? Vad är bråttom? Vad kan du vänta med? Vad kan du delegera till någon annan? Vad kan du faktiskt strunta i? Vad kan du slarva med och göra halvbra? Vad kan vänta till nästa år?


4. Ta små minipauser. Gå runt på kontoret, promenera kort på lunchen, låtsas att du har ärenden till andra sidan av din arbetsplats så du får lätta ett tag. Gå in på toaletten, eller ställ dig mitt på jobbet, och gör squats minst tre gånger.


5 Rör dig. Motion och träning minskar de negativa effekterna av stress. Hinner du inte träna tycker du, tänk om, eller se till att få motion i vardagen. Du har hört det förr: ta trapporna, promenera på lunchen, stå och jobba, träna hellre lite än inget alls. Uttjatade råd kanske, men det är för att de funkar om du följer dem…


6 Gör det du tycker är roligt. Stå emot hets och stress som läggs på dig utifrån. Stäm av förväntningar med andra runt dig, de kanske inte alls tycker allt är lika viktigt som du tror. Har du tråkigt, sätt en penna i munnen så att dina muskler tvingas le. Efter ett tag får du ut lyckohormoner i kroppen!


Comentarios


bottom of page