top of page

Acerca de

Höga femmor

Improvisatörens mindset 
Bli bekväm i förändring och kaos

Som ledare och team behöver du utveckla din förmåga att leda i förändring: 

  • Att kommunicera tydligt fastän du inte har alla fakta 

  • Att leda utan att ha kontroll 

  • Att vara mitt i förändring och osäkerhet och ändå vara lugn 

  • Att våga misslyckas och prova igen.

I improvisationsteatern tränar du exakt de förmågor du behöver i ett modernt arbetsliv. Med improvisationsteaterns hjälp lär du dig även att stå emot hjärnans impuls att göra som du alltid gjort. Jag kan lova dig att du – samtidigt som du har roligt och utvecklas – märker resultat.

 

Boka på maria@gerlofson.se  

improvisationsteatern lär man sig att agera i det okända, samarbeta, vara kreativ, bejaka idéer och fatta snabba beslut. Det är en utmärkt träning i att vara agil i praktiken!

Ihop med coachning för att nå dit ni vill på bästa sätt, skapar detta effektiva ledare och team som får bättre resultat och mår bättre tillsammans. Ni stärker förstås också ert mod! 

På en workshop får ni göra olika övningar för att träna improvisatörens förmågor, blandat med reflektion. Jag coachar er även i hur ni kan använda insikterna i praktisk konkret handling i jobbet.  

Jag är pedagog och vet att psykologisk trygghet behövs för gott samarbete. Jag vet att det är utmanande med improvisationsteater för en del och tvingar ingen att göra något den inte vill!!! 

En vd sa till mig en gång att han aldrig skulle våga prova improvisationsteater - att agera utan manus! Det förvånade mig! Vilken VD eller chef har manus för vad som ska hända i framtiden?! Och vad var det mer hen inte vågade göra? 

Hör av dig och boka en rolig, nyttig och udda workshop maria@gerlofson.se 

Kursen vänder sig till chefer, ledare, teamledaren, projektledare, arbetsledare, företagsledare och liknande! 

Ni kan testa minst två timmar. Ordentlig effekt får du när du tränar flera gånger - som exempelvis vid fyra träffar som gruppen i forskningsstudien här nere.  

Bonus: Öka kreativiteten med 40 procent! 

2014 deltog jag i en forskningsstudie lett av Samuel West vid Lunds Universitet om kreativitet och arbetsglädje. Jag hade fyra tillfällen med improvisationsteater i en grupp. Forskaren undersökte gruppen före och efter. Deras kreativitet ökade med 40 procent efter att ha haft improvisationsteater med mig!

 

I en artikel i Tidningen Chef berättar VD´ar som har provat improvisationsteater att de fått hjälp att hantera oförutsedda händelser, vilket i sin tur gör dem tryggare och säkrare när det väl gäller. Det finns många vittnesmål om hur improvisationsteater hjälp människor att bli mer flexibla, mer modiga, mer snabba och hur de fått lättare att hantera förändringar.

bottom of page