top of page

Tecken på utbrändhetÄr du utmattad både fysiskt och psykiskt? Orkar du inte längre med vänner och familjen? Har du svårt att sova? Se då till att få återhämtning! Det är några av varningssignalerna för utmattningssyndrom och utbrändhet.

Hitta den återhämtningen som passar dig! Det kanske inte är tv du får återhämtning av utan en promenad, vänner, massage eller något annat du unnar dig. Ofta gör vi mer av det som stressar oss när vi är stressade, är jobbet stressigt jobbar vi mer. Men nyckeln till återhämtning är att göra mer av något annat, något som ger dig kraft, energi och vila inte bara för kroppen utan även för hjärnan.


Sajten Företagande har en artikel med de fem varningssignalerna på utmattning. Läs artikeln om du känner igen dig och ta hand om dig själv nu när det är många lediga dagar.


Här är de fem varningssignalerna från företagande.se

1. Du känner dig utmattad både fysiskt och psykiskt och har ingen energi för att engagera dig vare sig i familjen eller i nya arbetsprojekt.

2. Du har och känner av en ständigt negativ attityd och irriterar dig lätt på allt och alla.

3. Du känner dig otillräcklig på arbetet.

4. Du upplever fysiska symptom som huvudvärk, muskelspänningar och sömnlöshet.

5. Du känner av en molande oro, allmän ångest eller andra psykiska symptom.


Vill du förebygga stress och få bättre balans i livet? Boka en kurs i ACT till ditt jobb eller kontakta mig för individuella samtal maria@gerlofson.se

bottom of page