top of page

Stå säkert -bli säker!Ditt kroppsspråk påverkar hur du mår. När vi är ledsna, trötta eller har dåligt självförtroende sjunker kroppen lätt ihop. Det är som om vi vill gömma och skydda oss från omvärlden. Effekten blir att du inte andas lika djupt, vilket gör att du får mindre syre i kroppen och blir ännu tröttare och mer låg. Om du däremot sträcker på dig, har axlarna bakåt och huvudet högt, får du mer syre i kroppen. Står du dessutom med breda stadiga fötter och händerna på höfterna har det visat sig att du känner dig säkrare och starkare. Du får mer av hormonet testosteron i kroppen. Det förknippas ofta med manlighet och aggressivitet, men det är ett hormon som även kvinnor har och som ger styrka och självkänsla, enkelt uttryck.


Du kan alltså påverka ditt humör genom hur du använder din kropp!


Behöver du styrka och kraft kan du stå i den sk powerpositionen, med breda ben, händerna på höfterna, bröstkorgen lätt utåt och rak rygg! Efter bara två minuter känner du dig säkrare!

Vill du bli gladare – le! Har du svårt att le– sätt en penna eller en pinne i munnen. Efter en stund tror kroppen/hjärnan att du är glad och du får ut måbrahormoner i kroppen!


Dessa övningar gör jag ibland i grupper som behöver träna kommunikation, mod och samarbete. Det blir alltid lika roligt! Boka en workshop till ditt jobb för mer arbetsglädje med enkla knep!

Titta på och få mer inspiration av Amy Cuddys Ted-talk här!

Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page